ДДС аспекти сделките със стоки и услуги в ЕС: онлайн курс

Какво представлява онлайн курса?

Онлайн курсът е насочен към счетоводители, финансови и данъчни специалисти от фирми, които участват във вътреобщностни сделки със стоки и услуги в Европейския съюз като доставици, получатели или посредници.

Онлайн курсът се състои от видеа, които могат да бъдат гледани от записалите се участници на сайта taxacademy.bg неограничен брой пъти в удобно за тях време и място.

Каква е продължителността за курса?

Общата продължителност на онлайн курса е около 4 часа.

Какви теми са включени в курса?

Темите, включени в онлайн курса са както следва:

1. Вътреобщностни доставки.

2. Последователни доставки на стоки.

3. Складиране на стоки до поискване.

4. Вътреобщностни придобивания.

5. Трансфер на собствени стоки.

6. Инсталационни проекти.

7. Обработка на стоки на ишлеме.

8. Доставки на услуги.

За кого е подходящ курса?

Курсът е подходящ за:

  • Счетоводители
  • Финанансови специалисти
  • Данъчни специалисти и консултанти
  • Юристи
  • Собственици на бизнеси, които осъществяват сделки с контрагенти от ЕС.
  • Студенти по финансово-икономически специалности и по право.

Каква е цената на курса?

Цената на 12 месечен абонамент за онлайн курса е 300 лева (с ДДС).

Как мога да се запиша в курса?

За записване в онлайн курса, можете да ни пишете на [email protected]

Ще Ви изпратим проформа фактура и в 3-дневен срок след получаване на плащането ще Ви изпратим фактура оригинал и детайли за достъп до онлайн курса.

Ако за вас възникнат други въпроси относно онлайн курса, които не са разгледани по-горе, можете да ни пишете нa [email protected] за да ги обсъдим.


Вашият лектор


д-р Светлин Кръстанов
д-р Светлин Кръстанов

Д-р Светлин Кръстанов е доктор по икономика и данъчен консултант с над 15 години опит. Основател е на Данъчна Академия ЕООД - дружество специализирано в данъчните консултации и обучения. Работил е в PricewaterhouseCoopers (PwC) и Ernst & Young (EY) в България и Хърватия, където е консултирал по данъчни казуси множество мултинационални и местни компании от различни сектори на икономиката. Като утвърден специалист по въпросите на европейското ДДС законодателство, през 2013 г. предоставя обучения и консултации в Хърватия във връзка с въвеждането на европейските ДДС правила в страната при приемането и в ЕС. След това през периода 2014 - 2017 г. ръководи практиката по косвени данъци на PwC България.

Бил е водещ лектор по данъчни теми към PwC Академия в България, където е водил десетки семинари и секторно насочени фирмени обучения на данъчна тематика, за всяко от които е получил изключително високи оценки от участниците. Преподавал е също така и в Университета за национално и световно стопанство.

През 2010 г. д-р Кръстанов е защитил успешно докторска дисертация в областта на данъчната политика. Също така има диплома по международно данъчно облагане от Chartered Institute of Taxation, Великобритания. Автор е на редица публикации посветени на данъчното облагане и данъчната политика в български и водещи международни издания. Работил е активно и по законопроекти, свързани с данъчното законодателството в България.

Като лектор на Данъчна Академия е водил десетки обучения по данъчно облагане в Европа и Азия. Също така д-р Светлин Кръстанов е първият данъчен специалист от България поканен да преподава в Международната данъчна академия на IBFD в Амстердам.