ДДС аспекти на COVID-19: безплатен онлайн курс

Здравейте и добре дошли на страницата на онлайн курса на Данъчна Академия посветен на ДДС аспектите на COVID-19!

С разпространението на COVID-19 в световен мащаб и мерките, които се предприемат от правителствата, за редица дружества възниква необходмостта от различни действия и промени, много от които биха могли да имат важни ДДС последствия. В настоящия онлайн курс са разгледани ДДС аспектите на ранното прекратяване на договори, развалянето на доставки, неплащането от страна на клиенти, разсрочването на плащания, анулирането на резервации, даренията на стоки и услуги, промоционалните активности.

Онлайн курсът се състои от видеа, които могат да бъдат гледани неограничен брой пъти от участниците в удобно време и на различни устройства.


Вашият лектор


д-р Светлин Кръстанов
д-р Светлин Кръстанов

Д-р Светлин Кръстанов е доктор по икономика и данъчен консултант с над 15 години опит. Основател е на Данъчна Академия ЕООД - дружество специализирано в данъчните консултации и обучения. Работил е в PricewaterhouseCoopers (PwC) и Ernst & Young (EY) в България и Хърватия, където е консултирал по данъчни казуси множество мултинационални и местни компании от различни сектори на икономиката. Като утвърден специалист по въпросите на европейското ДДС законодателство, през 2013 г. предоставя обучения и консултации в Хърватия във връзка с въвеждането на европейските ДДС правила в страната при приемането и в ЕС. След това през периода 2014 - 2017 г. ръководи практиката по косвени данъци на PwC България.

Бил е водещ лектор по данъчни теми към PwC Академия в България, където е водил десетки семинари и секторно насочени фирмени обучения на данъчна тематика, за всяко от които е получил изключително високи оценки от участниците. Преподавал е също така и в Университета за национално и световно стопанство.

През 2010 г. д-р Кръстанов е защитил успешно докторска дисертация в областта на данъчната политика. Също така има диплома по международно данъчно облагане от Chartered Institute of Taxation, Великобритания. Автор е на редица публикации посветени на данъчното облагане и данъчната политика в български и водещи международни издания. Работил е активно и по законопроекти, свързани с данъчното законодателството в България.

Като лектор на Данъчна Академия е водил десетки обучения по данъчно облагане в Европа и Азия. Също така д-р Светлин Кръстанов е първият данъчен специалист от България поканен да преподава в Международната данъчна академия на IBFD в Амстердам.


Да започнем сега!