Данъчни аспекти на сделките между свързани лица

Данъчна Академия има удоволствието да Ви покани да участвате в онлайн курс на тема "Данъчни аспекти на сделките между свързани лица".

Какво представлява онлайн курса?

Онлайн курсът се състои от видеа, които можете да гледате неограничен брой пъти в удобно за Вас време (в рамките на 12-месечния достъп до курса) на различни устройства с интернет свързаност - компютър, лаптоп, таблет, смартфон.

Каква е продължителността на онлайн курса?

Общата продължителност на видеата в онлайн курса е около 2 часа.

За кого е подходящ курса?

Онлайн курсът е подходящ за счетоводители, финансови и данъчни специалисти, юристи, студенти.

Какви теми са разгледани в онлайн курса?

1. Свързани лица според българското данъчно законодателство.

2. Изисквания към сделките между свързани лица по ЗКПО и ДОПК.

3. ДДС аспекти на сделките между свързани лица.

4. Методи за определяне на пазарни цени.

5. Изисквания към документацията за трансферно ценообразуване.

6. Вътрешногрупови услуги.

7. Кеш пулинг между свързани лица.

8. Отношения между работодатели и служители.

9. Префактуриране на разходи между свързани лица.

10. Контролирани чуждестранни дружества.

Каква е цената за достъп до курса?

Цената за 12-месечен достъп до онлайн курса е 240 лева (с ДДС) на участник.

Курсът може да бъде закупен и като част от абонаментен план. Повече информация за абонаметните планове на Данъчна Академия можете да получите на: https://taxacademy.bg/p/subscriptions

Как мога да се запиша в курса?

За записване в онлайн курса, можете да ни пишете на [email protected]

Ще Ви изпратим проформа фактура и в 3-дневен срок след получаване на плащането, ще получите фактура оригинал и детайли за достъп до онлайн курса.


Вашият лектор


д-р Светлин Кръстанов
д-р Светлин Кръстанов

Д-р Светлин Кръстанов е доктор по икономика и данъчен консултант с над 15 години опит. Основател е на Данъчна Академия ЕООД - дружество специализирано в данъчните консултации и обучения. Работил е в PricewaterhouseCoopers (PwC) и Ernst & Young (EY) в България и Хърватия, където е консултирал по данъчни казуси множество мултинационални и местни компании от различни сектори на икономиката. Като утвърден специалист по въпросите на европейското ДДС законодателство, през 2013 г. предоставя обучения и консултации в Хърватия във връзка с въвеждането на европейските ДДС правила в страната при приемането и в ЕС. След това през периода 2014 - 2017 г. ръководи практиката по косвени данъци на PwC България.

Бил е водещ лектор по данъчни теми към PwC Академия в България, където е водил десетки семинари и секторно насочени фирмени обучения на данъчна тематика, за всяко от които е получил изключително високи оценки от участниците. Преподавал е също така и в Университета за национално и световно стопанство.

През 2010 г. д-р Кръстанов е защитил успешно докторска дисертация в областта на данъчната политика. Също така има диплома по международно данъчно облагане от Chartered Institute of Taxation, Великобритания. Автор е на редица публикации посветени на данъчното облагане и данъчната политика в български и водещи международни издания. Работил е активно и по законопроекти, свързани с данъчното законодателството в България.

Като лектор на Данъчна Академия е водил десетки обучения по данъчно облагане в Европа и Азия. Също така д-р Светлин Кръстанов е първият данъчен специалист от България поканен да преподава в Международната данъчна академия на IBFD в Амстердам.


Благодарим Ви, че избрахте Данъчна Академия!