Данъчни аспекти на отдаването под наем на имоти чрез Airbnb и Booking

Добре дошли в онлайн курса на Данъчна Академия, посветен на данъчните аспекти на отдаването под наем на имоти чрез платформите AirBnB и Booking. Курсът е предназначен за счетоводители и собственици на имоти, които биха искали да научат какви са различните видове данъчни задължения, които възникват във връзка с отадването под наем на имотите на туристи.

Какво представлява онлайн курса?

Онлайн курсът се състои от видеа, които можете да гледате неограничен брой пъти в удобно за Вас време в рамките на 12 месечния период за достъп до курса.

Каква е продължителността на курса?

Общата продължителност на видеата в онлайн курса е 75 минути.

Какви теми са включени в курса?

Темите, включени в онлайн курса са както следва:

1. Въведение

2. ДДС аспекти на отдаването под наем на имоти чрез AirBnb и Booking.

3. Приложими местни данъци по Закона за местните данъци и такси.

4. Третиране на получените доходи по Закона за данъците върху доходите на физическите лица.

5. Облагане на печалбите по Закона за корпоративното подходно облагане.

За кого е подходящ курса?

Курсът е подходящ за:

  • Счетоводители
  • Данъчни специалисти и консултанти
  • Собственици на имоти и фирми, които дават под наем имоти на туристи чрез AirBnb и Booking.

Каква е цената на курса?

Цената за 12 месечен абонамент за онлайн курса е 240 лева (с ДДС).

Как мога да се запиша в курса?

За записване в онлайн курса, можете да ни пишете на [email protected]

Ще Ви изпратим проформа фактура и в 3-дневен срок след получаване на плащането ще Ви изпратим детайлите за достъп до онлайн курса както и фактура оригинал за направеното плащане.


Вашият лектор


д-р Светлин Кръстанов
д-р Светлин Кръстанов

Д-р Светлин Кръстанов е доктор по икономика и данъчен консултант с над 14 години опит. Основател е на Данъчна Академия ЕООД - дружество специализирано в данъчните консултации и обучения. Работил е в PricewaterhouseCoopers (PwC) и Ernst & Young (EY) в България и Хърватия, където е консултирал по данъчни казуси множество мултинационални и местни компании от различни сектори на икономиката. Като утвърден специалист по въпросите на европейското ДДС законодателство, през 2013 г. предоставя обучения и консултации в Хърватия във връзка с въвеждането на европейските ДДС правила в страната при приемането и в ЕС. След това през периода 2014 - 2017 г. ръководи практиката по косвени данъци на PwC България.

Бил е водещ лектор по данъчни теми към PwC Академия в България, където е водил десетки семинари и секторно насочени фирмени обучения на данъчна тематика, за всяко от които е получил изключително високи оценки от участниците. Преподавал е също така и в Университета за национално и световно стопанство.

През 2010 г. д-р Кръстанов е защитил успешно докторска дисертация в областта на данъчната политика. Също така има диплома по международно данъчно облагане от Chartered Institute of Taxation, Великобритания. Автор е на редица публикации посветени на данъчното облагане и данъчната политика в български и водещи международни издания. Работил е активно и по законопроекти, свързани с данъчното законодателството в България.

Като лектор на Данъчна Академия е водил десетки обучения по данъчно облагане в Европа и Азия. Също така д-р Светлин Кръстанов е първият данъчен специалист от България поканен да преподава в Международната данъчна академия на IBFD в Амстердам.


Благодарим Ви, че избрахте Данъчна Академия!