Новости в данъчните закони от 2023 година

Данъчна Академия има удоволствието да Ви покани да участвате в онлайн курс на тема "Новости в данъчните закони от 2023 година", който включва детайлен преглед на измененията в данъчното законодателство, които се прилагат от 2023 година заедно с много практически примери.

Какво представлява онлайн курса?

Онлайн курсът се състои от видеа, които можете да гледате неограничен брой пъти в удобно за Вас време (в рамките на 12-месечния период за достъп до курса) на различни устройства - компютър, лаптоп, таблет, смартфон. Всеки от участниците ще има възможност и за лична онлайн сесия (до 30 минути) с въпроси и отговори с лектора на семинара, която може да се организира в удобно и за двете страни време в рамките на един месец след публикуване на онлайн курса.

Първоначалната версия на онлайн курса включва важните изменения в данъчните закони, които бяха обнародвани в Държавен вестник до декември 2022 г. (включително и тези от 30 декември 2022 г.). При публикуване на нови изменения през 2023 година онлайн курсът ще бъде актуализиран и ще бъдат добавяни и новите изменения.

За кого е подходящ курса?

Онлайн курсът е подходящ за счетоводители, финансови и данъчни специалисти, юристи и предприемачи.

Какви теми са разгледани в онлайн курса?

В онлайн курса са разгледани измененията в следните данъчни закони, които ще се прилагат от 2023 година:

1. Закон за данък върху добавената стойност (ЗДДС).

2. Закон за корпоративното подходно облагане (ЗКПО).

3. Закон за данъците върху доходите на физическите лице (ЗДДФЛ).

4. Закон за акцизите и данъчните складове (ЗАДС).

5. Данъчно-осигурителен процесуален кодекс (ДОПК).

6. Изменения в данъчните закони (ЗДДС, ЗКПО, ЗДДФЛ, ЗАДС, ДОПК), обнародвани на 1 август 2023 година.

Общата продължителност на видеата в онлайн курса е около 1,5 часа.

Кога започва курса?

Онлайн курсът e публикуван и видеата в него са достъпни до всички записани участници.

Каква е цената на курса?

Цената за 12-месечен достъп до онлайн курса е 180 лева (с ДДС) на участник.

Как мога да се запиша в курса?

За записване в онлайн курса, можете да ни пишете на [email protected]

Ще Ви изпратим проформа фактура и в 3-дневен срок след получаване на плащането, ще Ви изпратим фактура оригинал и детайли за достъп до онлайн курса.


Вашият лектор


д-р Светлин Кръстанов
д-р Светлин Кръстанов

Д-р Светлин Кръстанов е доктор по икономика и данъчен консултант с над 15 години опит. Основател е на Данъчна Академия ЕООД - дружество специализирано в данъчните консултации и обучения. Работил е в PricewaterhouseCoopers (PwC) и Ernst & Young (EY) в България и Хърватия, където е консултирал по данъчни казуси множество мултинационални и местни компании от различни сектори на икономиката. Като утвърден специалист по въпросите на европейското ДДС законодателство, през 2013 г. предоставя обучения и консултации в Хърватия във връзка с въвеждането на европейските ДДС правила в страната при приемането и в ЕС. След това през периода 2014 - 2017 г. ръководи практиката по косвени данъци на PwC България.

Бил е водещ лектор по данъчни теми към PwC Академия в България, където е водил десетки семинари и секторно насочени фирмени обучения на данъчна тематика, за всяко от които е получил изключително високи оценки от участниците. Преподавал е също така и в Университета за национално и световно стопанство.

През 2010 г. д-р Кръстанов е защитил успешно докторска дисертация в областта на данъчната политика. Също така има диплома по международно данъчно облагане от Chartered Institute of Taxation, Великобритания. Автор е на редица публикации посветени на данъчното облагане и данъчната политика в български и водещи международни издания. Работил е активно и по законопроекти, свързани с данъчното законодателството в България.

Като лектор на Данъчна Академия е водил десетки обучения по данъчно облагане в Европа и Азия. Също така д-р Светлин Кръстанов е първият данъчен специалист от България поканен да преподава в Международната данъчна академия на IBFD в Амстердам.


Благодарим Ви, че избрахте Данъчна Академия!