Новости в данъчните закони от 2022 година

Данъчна Академия има удоволствието да Ви покани да участвате в онлайн курс на тема "Новости в данъчните закони от 2022 година", който включва детайлен преглед на измененията в данъчното законодателство, които ще се прилагат от 2022 година заедно с много практически примери.

Какво представлява онлайн курса?

Онлайн курсът се състои от видеа, които можете да гледате неограничен брой пъти в удобно за Вас време (в рамките на 12 месечния абонаментен период за достъп до курса) на различни устройства - компютър, лаптоп, таблет, смартфон. Всеки от участниците ще има възможност и за лична онлайн сесия (до 30 минути) с въпроси и отговори с лектора на семинара, която може да се организира в удобно и за двете страни време в рамките на един месец след закупуване на абонамента за онлайн курса.

Каква е продължителността на онлайн курса?

Общата продължителност на видеата в онлайн курса е около 1,5 часа

За кого е подходящ курса?

Онлайн курсът е подходящ за счетоводители, финансови и данъчни специалисти, юристи и предприемачи.

Какви теми са разгледани в онлайн курса?

В онлайн курсът е разгледан основният пакет с изменения в данъчните закони (ЗДДС и ЗКПО) обнародвани в Държавен вестник на 18 февруари 2022 г., 1 март и 4 март 2022 г. Включени са и видеа с измененията в ЗДДС, обнародвани на 5 юли 2022 г. и новостите в ППЗДДС, обнародвани на 26 юли 2022 г. Темите включват:

1. ДДС новости за ваучерите за храна.

2. Изменения при ДДС корекциите, включително и при влязъл в сила акт на орган по приходите.

3. Новостите за приложението на редуцираната ДДС ставка.

4. Новости при специалните ДДС режими.

5. ДДС аспекти на Брекзит.

6. Изменения при ДДС дерегистрациите.

7. ДДС новости за доставките за ЕС и НАТО.

8. Новости в ЗКПО за ваучерите за храна.

9. Други новости в ЗКПО.

10. Изменения в ЗДДФЛ и ЗМДТ.

11. Изменения в ЗДДС, обнародвани на 5 юли 2022 г.

12. Новости в ППЗДДС, обнародвани на 26 юли 2022 г.

Каква е цената на абонамента за курса?

Цената за 12-месечен достъп до онлайн курса е 150 лева (с включен ДДС) на участник.

Как мога да се запиша в курса?

За записване в онлайн курса, можете да ни пишете на [email protected]

Ще Ви изпратим проформа фактура и в 3-дневен срок след получаване на плащането, ще Ви изпратим фактура оригинал и детайли за достъп до онлайн курса.Вашият лектор


д-р Светлин Кръстанов
д-р Светлин Кръстанов

Д-р Светлин Кръстанов е доктор по икономика и данъчен консултант с над 15 години опит. Основател е на Данъчна Академия ЕООД - дружество специализирано в данъчните консултации и обучения. Работил е в PricewaterhouseCoopers (PwC) и Ernst & Young (EY) в България и Хърватия, където е консултирал по данъчни казуси множество мултинационални и местни компании от различни сектори на икономиката. Като утвърден специалист по въпросите на европейското ДДС законодателство, през 2013 г. предоставя обучения и консултации в Хърватия във връзка с въвеждането на европейските ДДС правила в страната при приемането и в ЕС. След това през периода 2014 - 2017 г. ръководи практиката по косвени данъци на PwC България.

Бил е водещ лектор по данъчни теми към PwC Академия в България, където е водил десетки семинари и секторно насочени фирмени обучения на данъчна тематика, за всяко от които е получил изключително високи оценки от участниците. Преподавал е също така и в Университета за национално и световно стопанство.

През 2010 г. д-р Кръстанов е защитил успешно докторска дисертация в областта на данъчната политика. Също така има диплома по международно данъчно облагане от Chartered Institute of Taxation, Великобритания. Автор е на редица публикации посветени на данъчното облагане и данъчната политика в български и водещи международни издания. Работил е активно и по законопроекти, свързани с данъчното законодателството в България.

Като лектор на Данъчна Академия е водил десетки обучения по данъчно облагане в Европа и Азия. Също така д-р Светлин Кръстанов е първият данъчен специалист от България поканен да преподава в Международната данъчна академия на IBFD в Амстердам.


Благодарим Ви, че избрахте Данъчна Академия!