Ftiiq2hctdekusifxfqm

ДДС в туризма - актуални въпроси и казуси

Какво представлява курса?

Онлайн курсът „ДДС в туризма - актуални въпроси и казуси от практиката” разглежда ДДС аспекти, касаещи хотелиерските, ресторантьорските, кетъринговите, туроператорските, турагентските, транспортните и екскурзоводските услуги. С цел по-голяма практическа насоченост, в курса са представени и редица примери от практиката.

Онлайн курсът се състои от 10 видеа, които могат да бъдат гледани от записалите се участници на сайта taxacademy.bg неограничен брой пъти в удобно за тях време и темпо.

Какви теми са включени в курса?

Темите, включени в онлайн курса „ДДС в туризма и казуси от практиката“ са както следва:

 • Въведение
 • ДДС за хотелиерските услуги (3 части)
 • ДДС за ресторантьорските и кетъринг услугите
 • ДДС за туроператорските услуги
 • ДДС за турагентските услуги
 • ДДС за пътническия транспорт
 • ДДС за отдаването под наем на превозни средства
 • ДДС за екскурзоводските услуги

На какъв език е курса?

Онлайн курсът е изцяло на български език.

За кого е подходящ курса?

Курсът е подходящ за:

 • Счетоводители
 • Финансови специалисти
 • Данъчни специалисти и консултанти
 • Юристи
 • Мениджъри в туризма
 • Собственици на бизнеси в туризма
 • Студенти по финансово-икономически специалности, право и туризъм.

Каква е цената на курса?

Цената на курса е 75 евро (без ДДС). Когато курсът се закупува от клиент без ДДС номер, прилага се ДДС ставката на страната, в която е установен клиента, т.е. за клиент в България без ДДС номер крайната цена с ДДС ще бъде 90 евро.

Необходимо е да имате предвид, че онлайн курсовете на Данъчна Академия ЕООД се предоставят чрез платформата на Teachable Inc (teachable.com). Когато закупите онлайн курс, за ДДС цели вие закупуват курса от Teachable Inc, а Данъчна Академия продава курса на Teachable Inc. Вие ще получите на електронната си поща документ за покупката от Teachable Inc и в зависимост от вашия статут ще трябва да определите приложимото данъчно и счетоводно третиране.

Как мога да се запиша в курса?

Можете да се запишете в курса като натиснете бутона за записване в горната или долнатачаст на тази страница и следвате представените стъпки.

Ако за вас възникнат други въпроси относно онлайн курса, които не са разгледани по-горе, можете да ни пишете нa [email protected] за да ги обсъдим.


Вашият лектор


д-р Светлин Кръстанов
д-р Светлин Кръстанов

Д-р Светлин Кръстанов е доктор по икономика и данъчен консултант с над 10 години опит. Основател е на Данъчна Академия ЕООД - дружество специализирано в данъчните консултации и обучения. Работил е в PricewaterhouseCoopers (PwC) и Ernst & Young (EY) в България и Хърватия, където е консултирал по комплексни данъчни казуси множество мултинационални и местни компании от различни сектори на икономиката. Като утвърден специалист по въпросите на европейското ДДС законодателство, през 2013 г. предоставя обучения и консултации в Хърватия във връзка с въвеждането на европейските ДДС правила в страната при приемането и в ЕС. След това през периода 2014 - 2017 г. ръководи практиката по косвени данъци на PwC България.

Бил е водещ лектор по данъчни теми към PwC Академия в България, където е водил десетки семинари и секторно насочени фирмени обучения на данъчна тематика, за всяко от които е получил изключително високи оценки от участниците. Преподавал е също така и в Университета за национално и световно стопанство.

През 2010 г. д-р Кръстанов е защитил успешно докторска дисертация в областта на данъчната политика. Също така има диплома по международно данъчно облагане от Chartered Institute of Taxation, Великобритания. Автор е на редица публикации посветени на данъчното облагане и данъчната политика. Работил е активно и по законопроекти, свързани с ДДС законодателството в България.


Да започнем сега!