Ns0fz8uetrci4l1ewsyz

ДДС аспекти на промоционалните активности

Добре дошли в страницата на онлайн курса на Данъчна Академия на тема "ДДС аспекти на промоционалните активности".

Какво представлява курса?

В настоящия онлайн курс са разгледани ДДС аспектите на различните видове промоционални активности - отстъпки, намаления, ваучери, талони, точки, програми за лоялност, клиентски карти и други.

Промоционалните активности придобиват все по-широко разпространение като редовно се появяват нови видове и модификации. Същевременно, данъчното законодателство има предвидени конкретни правила за много ограничен кръг от активности, като в останалите случаи е необходимо тълкуване на законодателството, което често се оказва комплексна задача, изискваща задълбочено познаване на съществуващата европейска и българска съдебна и административна практика по въпроса.

В този онлайн курс подробно е разгледана избрана практика на Съда на Европейския Съюз по дела, касаещи ДДС аспектите на промоционални активности. Също така са избрани и представени множество писма на НАП по ДДС въпроси относно различни видове промоционални активности. Специално внимание е отделено и на новата директива на ЕС за ДДС третирането на ваучерите, задаваща правила, които ще се прилагат в страните членки от 1 януари 2019 г.

Онлайн курсът се състои от 11 видеа, които могат да бъдат гледани от записалите се участници неограничен брой пъти в удобно за тях време и на различни устройства.

Какви теми са включени в курса?

Темите, включени в онлайн курса „ДДС аспекти на промоционалните активности“ са както следва:

 • Въведение
 • Промоционалните активности е ЗДДС и ППЗДДС
 • Избрана практика на Съда на Европейския Съюз по дела, касаещи ДДС аспектите на промоционалните активности
 • Практика на НАП за ДДС третирането на ваучерите
 • Практика на НАП относно ДДС аспектите на програми за лоялност
 • Практика на НАП за B2C промоционални активности
 • Практика на НАП за B2B промоционални активности
 • Директива на ЕС за ДДС третирането на ваучерите от 1 януари 2019 г.
На какъв език е курса?

Онлайн курсът е изцяло на български език.

За кого е подходящ курса?

Курсът е подходящ за:

 • Счетоводители
 • Финансови специалисти
 • Данъчни специалисти и консултанти
 • Юристи
 • Студенти по финансово-икономически специалности и по право.

Каква е цената на курса?

Цената на курса е 75 евро (без ДДС).

Как мога да се запиша в курса?

За записване в онлайн курса можете да ни пишете на [email protected].

Ще Ви изпратим проформа фактура и в 3-дневен срок след получаване на
плащането, ще Ви изпратим детайли за достъп до курса и фактура оригинал.


Вашият лектор


д-р Светлин Кръстанов
д-р Светлин Кръстанов

Д-р Светлин Кръстанов е доктор по икономика и данъчен консултант с над 12 години опит. Основател е на Данъчна Академия ЕООД - дружество специализирано в данъчните консултации и обучения. Работил е в PricewaterhouseCoopers (PwC) и Ernst & Young (EY) в България и Хърватия, където е консултирал по комплексни данъчни казуси множество мултинационални и местни компании от различни сектори на икономиката. Като утвърден специалист по въпросите на европейското ДДС законодателство, през 2013 г. предоставя обучения и консултации в Хърватия във връзка с въвеждането на европейските ДДС правила в страната при приемането и в ЕС. След това през периода 2014 - 2017 г. ръководи практиката по косвени данъци на PwC България.

Бил е водещ лектор по данъчни теми към PwC Академия в България, където е водил десетки семинари и секторно насочени фирмени обучения на данъчна тематика, за всяко от които е получил изключително високи оценки от участниците. Преподавал е също така и в Университета за национално и световно стопанство.

През 2010 г. д-р Кръстанов е защитил успешно докторска дисертация в областта на данъчната политика. Също така има диплома по международно данъчно облагане от Chartered Institute of Taxation, Великобритания. Автор е на редица публикации посветени на данъчното облагане и данъчната политика. Работил е активно и по законопроекти, свързани с ДДС законодателството в България.

Като лектор на Данъчна Академия е водил десетки обучения по данъчно облагане в Европа и Азия. Също така д-р Светлин Кръстанов е първият данъчен специалист от България поканен да преподава в Международната данъчна академия на IBFD в Амстердам.