5mnbfpnytxytud99waln

Онлайн курс: ДДС новости и актуални въпроси за сделките със стоки и услуги в ЕС

Какво представлява онлайн курса?

Онлайн курсът е насочен към счетоводители, финансови и данъчни специалисти от фирми, които участват във вътреобщностни сделки със стоки и услуги в Европейския съюз като доставици, получатели или посредници.

Онлайн курсът се състои от видеа, които могат да бъдат гледани от записалите се участници на сайта taxacademy.bg неограничен брой пъти в удобно за тях време и място.

Каква е продължителността за курса?

Общата продължителност на онлайн курса е 4 часа.

Какви теми са включени в курса?

Темите, включени в онлайн курса са както следва:

1. Новости за вътреобщностните доставки на стоки от 1 януари 2020 г.

2. Последователни доставки на стоки.

3. Складиране на стоки до поискване.

4. Вътреобщностни придобивания.

5. Трансфер на собствени стоки.

6. Инсталационни проекти.

7. Обработка на стоки на ишлеме.

8. Доставки на услуги.

За кого е подходящ курса?

Курсът е подходящ за:

  • Счетоводители
  • Финанансови специалисти
  • Данъчни специалисти и консултанти
  • Юристи
  • Собственици на бизнеси, които осъществяват сделки с контрагенти от ЕС.
  • Студенти по финансово-икономически специалности и по право.

Каква е цената на курса?

Цената на курса е 150 щатски долара (без ДДС).

Какви са начините на плащане?

Възможните начини за плащане са следните:

1. Кредитна/дебитна карта или PayPal.

При този вариант можете да се запишете в курса като натиснете бутона "Записване в курса" в горната или долната част на тази страница и следвате представените стъпки.

Ако закупувате курса от името на лице регистрирано по ЗДДС, добавете ДДС номера при плащането за да не Ви бъде начислен ДДС. Когато курсът се закупува от клиент без регистрация по ДДС, прилага се ДДС ставката на страната, в която е установен клиента, т.е. за клиент в България без ДДС номер крайната цена с ДДС ще бъде 180 щатски долара (USD).

Необходимо е да имате предвид, че при този начин на плащане онлайн курсовете на Данъчна Академия ЕООД се предоставят чрез платформата на Teachable Inc (teachable.com). Когато закупите онлайн курс, за ДДС цели вие закупуват курса от Teachable Inc, а Данъчна Академия продава курса на Teachable Inc. Вие ще получите на електронната си поща документ за покупката от Teachable Inc и в зависимост от Вашия статут ще трябва да определите приложимото данъчно и счетоводно третиране.

2. Плащане по банков път

Ако предпочитате да плати таксата за курса по банков път, можете да ни изпратите данни за проформа фактура на [email protected]. Ще Ви изпратим проформа фактура и в 3-дневен срок след получаване на плащането, ще Ви изпратим и детайли за достъп до онлайн курса както и фактура оригинал от Данъчна Академия.


Ако за вас възникнат други въпроси относно онлайн курса, които не са разгледани по-горе, можете да ни пишете нa [email protected] за да ги обсъдим.


Вашият лектор


д-р Светлин Кръстанов
д-р Светлин Кръстанов

Д-р Светлин Кръстанов е доктор по икономика и данъчен консултант с над 12 години опит. Основател е на Данъчна Академия ЕООД - дружество специализирано в данъчните консултации и обучения. Работил е в PricewaterhouseCoopers (PwC) и Ernst & Young (EY) в България и Хърватия, където е консултирал по комплексни данъчни казуси множество мултинационални и местни компании от различни сектори на икономиката. Като утвърден специалист по въпросите на европейското ДДС законодателство, през 2013 г. предоставя обучения и консултации в Хърватия във връзка с въвеждането на европейските ДДС правила в страната при приемането и в ЕС. След това през периода 2014 - 2017 г. ръководи практиката по косвени данъци на PwC България.

Бил е водещ лектор по данъчни теми към PwC Академия в България, където е водил десетки семинари и секторно насочени фирмени обучения на данъчна тематика, за всяко от които е получил изключително високи оценки от участниците. Преподавал е също така и в Университета за национално и световно стопанство.

През 2010 г. д-р Кръстанов е защитил успешно докторска дисертация в областта на данъчната политика. Също така има диплома по международно данъчно облагане от Chartered Institute of Taxation, Великобритания. Автор е на редица публикации посветени на данъчното облагане и данъчната политика. Работил е активно и по законопроекти, свързани с ДДС законодателството в България.

Като лектор на Данъчна Академия е водил десетки обучения по данъчно облагане в Европа и Азия. Също така д-р Светлин Кръстанов е първият данъчен специалист от България поканен да преподава в Международната данъчна академия на IBFD в Амстердам.


Да започнем сега!